miercuri, 17 noiembrie 2010

Site-uri / Bloguri…….în limba română sau în limba engleză?

http://www.prwave.ro/blog/index.php/2009/06/18/all-romanians-speak-english/


    Odată cu aşa-zisa internaţionalizare, tot mai multe trupe sau chiar companii simt nevoia de a-şi scrie site-urile, blogurile sau diversele conturi de socializare în limba engleza. Oare de ce?? 
    Consider că acest fenomen are loc în primul rând datorită faptului că engleza e limba străină cu cea mai mare frecvenţă de utilizare. În al doilea rând, majoritatea consideră  probabil că acest lucru le conferă un aer de superioritate. Spun acest lucru gandindu-mă la faptul că citirea unui astfel de cont provoacă o bună impresie la gândul că fanii sau consumatorii pot fi din mai multe colţuri ale lumii, şi nu numai din Romania. Dacă este întradevar aşa, idea este chiar  bună, însă varianta în lb. romană este obligatorie în cazul în care locaţia de lansare a fost România, sau trupele, ori fondatorii unei companii sunt de origine română. Acest lucru reprezinta un semn de respect  şi consideraţie faţă de cei din propria ţară care pot fi interesaţi de informaţia postată, dar nu au posibilitatea de a o înţelege.  
    Da, întradevăr, imaginea contează poate cel mai mult, însă într-un astfel de caz, un site sau blog scris şi în limba originară aduce un mare câstig în acest sens.

2 comentarii:

  1. Într-adevar blogurile ”bilingve”(româno-engleze) pot fi abordate atât de cunoscătorii de limbă română , cât și de către cei de limbă engleză.Acoperă o paletă mai largă de utilizatori.Informațiile postate pot ”găsi înțelegere” atât în plan național , cât și internațional.De asemenea se poate obține feedback din ambele planuri

    RăspundețiȘtergere
  2. Limba aleasă pentru comunicarea unui mesaj, pentru promovarea unei imagini fie în online sau prin intermediul oricărui alt tip de media depinde foarte mult de publicul ţintă. Într-adevăr, se presupune că marea majoritate a românilor cunosc limba engleză dar asta nu este o scuză plauzibilă pentru companiile sau organizaţiile româneşti care comunică strict în această limbă.

    RăspundețiȘtergere